HOME +32479 59 74 60

AFSLANKEN

In je eentje vermageren is vaak moeilijk. Want wat kan je nu eigenlijk gerust eten en wat niet? Welke dieetgoeroe kan je geloven? En hoe hou je een dieet vol als je een stressvolle fulltime job hebt? Ook emo-eten kan je afslankplannen dwarsbomen.

Diëtiste Hannelore Vanlee is vertrouwd met alle valkuilen waarmee diëters te maken krijgen. Daarom stelt ze voor jou een realistisch plan op maat op, waarbij ze rekening houdt met de momenten waarop jij het vooral moeilijk hebt. Ze kiest voor een holistische en persoonlijke aanpak waarbij jullie samen zoeken naar gezonde gewoontes die voor jou haalbaar zijn.

Zo bereik jij eindelijk je streefgewicht, zonder het gevreesde jojo-effect.

GEZOND BIJKOMEN

Als diëtiste op een revalidatieafdeling in Merelbeke komt Hannelore dagelijks in contact met ondervoede patiënten. Zo heeft ze een ruime ervaring opgebouwd bij het bestrijden van ondergewicht. Wil jij op een gezonde manier kilo’s bijkomen? Hannelore staat je graag bij met een plan van aanpak op maat van jouw situatie.

SUIKERVERSLAVING

 • Het is 14 uur. Je zit op kantoor met een hevige namiddagdip en de snoepautomaat lonkt. Je probeert te weerstaan, maar voor je het weet, is je keuze al gemaakt en valt er een snoepreep naar beneden…
 • Het is 21 uur. Eindelijk rust. De kinderen slapen. Je wil van je avond genieten, maar voelt je futloos… en dat los je op met een koekje. En dan nog één… en dan nog één.
 • Als je regelmatig een onweerstaanbare drang naar suiker voelt, is de energiehuishouding in je lichaam waarschijnlijk verstoord. En door toe te geven aan die zin in suiker, blijven de pieken en dalen in je energieniveau voortduren.

  Maar weinig energie en een vermoeid gevoel zijn niet de enige schadelijke gevolgen van suiker. Suiker leidt tot overgewicht, kan een depressie veroorzaken, het ontregelt je immuunsysteem en is natuurlijk ook slecht voor je tanden.

  Diëtiste Hannelore Vanlee is gespecialiseerd in het aanpakken van een suikerverslaving. ‘Gewoon stoppen met suiker’ is namelijk veel moeilijker dan het klinkt.

  Als diabeteseducator helpt Hannelore ook diabetespatiënten bij het aanpassen van hun voedingsgewoonten.

  MAAG- EN DARMPROBLEMEN

  Winderigheid, rommelende buik, buikpijn, moeilijk naar het toilet kunnen of juist té makkelijk?

  Darmklachten zijn erg vervelend en komen erg veel voor. Het is onhandig en soms zelfs gênant als je last hebt van een rommelende buik, winderigheid of als je steeds naar de wc moet.

  Er kunnen veel oorzaken zijn die aanleiding geven tot darmproblemen. Samen gaan we opzoek wat de precieze oorzaak is van je klachten en kan een persoonlijk voedingsadvies bijdragen aan de vermindering van deze klachten.

  VOEDING EN MENTALE GEZONDHEID

  Jouw brein en voeding zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een fout eetpatroon kan leiden tot lusteloosheid, depressieve gevoelens, …

  Hoeveel vitaminen, mineralen of suiker bijvoorbeeld er in jouw doordeweekse voeding zit is rechtstreeks verbonden met hoeveel stress je ervaart, hoeveel je piekert en of je je al dan niet kan concentreren. Eigenlijk is het logisch: betere voedingskeuzes hebben niet alleen op je lichaam, maar ook op je mentale welzijn een duidelijke positieve impact.

  Hannelore helpt je graag om een voedingspatroon uit te bouwen dat jouw mentale gezondheid ondersteunt.

  MAAK AFSPRAAK