HOME +32479 59 74 60

HAVERMOUTPERENCAKE

INGREDIËNTEN KRUIMELDEEG

  • 3 rijpe bananen
  • 50 g dadels
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 150 g amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 g noten naar keuze

BEREIDINGSWIJZE KRUIMELDEEG

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Doe de ontpitte bananen en dadels in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel
  • Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)
  • Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, gehakte hazelnoten en het bakpoeder erdoor
  • Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt
  • Doe bakpapier in de cakevorm en giet het mengsel in de cakevorm
  • Bak geudrende 45-50 minuten
  • Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt

Waarom amandelmeel?

  • Amandelmeel is rijk aan vezels, eiwitten, 'hartvriendelijke'vetten, vitaminen en mineralen.

    Het zorgt voor een lang verzadigingsgevoel en zijn daarom geschikt als (onderdeel van) een gezond tussendoortje

  • Consumptie van noten hebben een beschermend effect op hart- en vaatziekten.

Zin in meer?