HOME +32479 59 74 60

CHOCOCOCOKOEKIES

INGREDIËNTEN

voor 6 koeken

  • 60 g speltbloem
  • 60 g havervlokken
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • een halve banaan
  • 20 g kokosolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel honing

BEREIDINGSWIJZE

5 min. bereiding - 20 min oven

  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Meng de speltbloem, havervlokken, kokospoeder, bakpoeder, caopoedepr en cacaobibs in een kom
  • Plet de halve banaan tot je een homogene massa bekomt
  • Verwarm de kokosolie, agavesiroop & honing in een pot of de microgolfoven tot je een gladde massa bekomt
  • Vermeng het kokosolie-mengsel met de geplette banaan
  • Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten in de kom & meng alles goed samen
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat en vorm hierop de koekjes, bij voorkeur met een diameter van +/- 6cm
  • Zet de koekjes gedurende 15 minuten in de oven op 160°C
  • Laat ze nog 5 minuten afkoelen in de oven.

Waarom cacaonibs?

  • Cacao zit van nature boordevol uitzonderlijke voedingsstoffen zoals anti-oxidanten,

    fotonutriënten en cacaoflavonolen. Tevens hebben ze een lage glycemische index.

  • Door deze eigenschappen zorgen ze voor een een gezonde doorbloeding en

    veroorzaken ze een natuurlijk gevoel van welzijn.

Zin in meer?