HOME +32479 59 74 60

ZOETE SCHUIMOMELET

INGREDIËNTEN

voor 2 personen

  • 250 g bosbessen (vers/diepvries)
  • 4 eieren
  • 1 limoen
  • 1 koffielepel stevia
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 8-tal muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

30 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de bramen in een zeef en laat uitlekken
  • Splits de eieren en doe 3 dooiers in een mengkom (4e dooier wordt niet gebruikt)
  • Doe alle eiwitten in een andere (vetvrije) kom en houd apart
  • Rasp de schil van de limoen
  • Voeg de limoenschil & stevia toe aan het dooiermengsel en klop gedurende 10 minuten luchtig. Maak de garde schoon en klop het eiwit stijf
  • Voeg tenslotte de honing toe aan het opgeklopte eiwit
  • Spatel het eiwit voorzichtig door het dooiermengsel
  • Bestrooi de bodem van de taartvorm met 1 el poedersuiker
  • Schep het eimengsel gelijkmatig in de vorm
  • Bestrooi ook de bovenkant van het mengsel met de rest van het poedersuiker
  • Bak de omelet gedurende 15 min. goudbruin
  • Garneer tenslotte met de bosbessen & munt

Tip

  • Eet je niet graag bosbessen?

    Beleg de zoete omelet met fruit dat je graag eet zoals aardbeien, meloen, kiwi, peer, appel,…

Zin in meer?