HOME +32479 59 74 60

QUICHE MET SPINAZI, FETA & KERSTOMAAT

INGREDIËNTEN KRUIMELDEEG

  • 175 g (spelt)bloem
  • 100 g soya bakken & braden vlootje
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • maak je deeg extra pittig met paprikakruiden, provencaalse kruiden

BEREIDINGSWIJZE KRUIMELDEEG

  • Hak met twee messen het bloem, zout, kruiden en harde vetstof (koud!) door mekaar
  • Blijf hakken tot je een kruimelige structuur bekomt
  • Voeg het ei toe en kneed
  • Vorm tenslotte een deegbol
  • Leg het deeg, bedekt met folie, in de koelkast gedurende 20 minuten
  • (TIP: dit kan je ook een dag op voorhand maken wanneer je even tijd hebt)

INGREDIËNTEN QUICHE

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g spinazie
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige room
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper
  • 100 g fetakaas
  • 10-tal kerstomaten

BEREIDINGSWIJZE QUICHE

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Neem je deeg uit de koelkast
  • Rol ze uit tot je een iets grotere diameter dan je taartvorm bekomt
  • Leg het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm en prik er vervolgens gaatjes in met een vork
  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe, stoof tot deze slinkt
  • Meng ondertussen de eieren, sojaroom, bieslook, geperste knoflook in een kom. Kruid af met peper
  • Beleg het deeg met verbrokkelde fetakaas, de gestoofde spinazie en kerstomaten. Giet hier tenslotte het eiermengsel over
  • Schuif de quiche gedurende 40-tal minuten in de oven
  • Serveertip: eet de quiche met een grote groentesalade
  • is zowel lekker warm/koud als lunch/dinner

VARIATIETIPS

  • Kip, fetakaas, kerstomaten & pijnboompitten

  • Asperges & gerookte ham

  • Groentemengeling

  • Champignon met look & dille

  • Pompoen & geitenkaas

  • Spinazie & gekookte ham

  • Restjes uit de koelkast

Zin in meer?