HOME +32479 59 74 60

Hannelore Vanlee

Photo of Me

Ik hecht in mijn praktijk veel belang aan de link tussen voeding en mentaal welzijn. En dat is geen toeval: ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoeveel impact voeding heeft op hoe je je voelt.

In het laatste jaar van mijn opleiding had ik veel stress. Een bachelorproef schrijven, stage volgen, het ‘echte leven’ naderde razendsnel… Ik piekerde dag en nacht: hoe moest ik alles klaarspelen?

Ik kon me niet meer concentreren, voelde me vreselijk en kreeg van de dokter het verdict: depressie. De arts schreef antidepressiva voor, en die hielpen me om mijn studies af te ronden. Maar ik stelde ook vast dat die medicatie al mijn gevoelens onderdrukte. Mijn emoties waren afgevlakt, en ik was mezelf niet meer… Stoppen met de antidepressiva durfde ik niet: wat als ik weer depressief werd?

Als diëtiste blijf ik mezelf bijscholen, en toen ik een opleiding orthomoleculaire therapie volgens de kPNI volgde, werd het me plots duidelijk: de stress en depressieve gevoelens kwamen niet alleen door mijn drukke leven. Wat ik at – en ik knabbelde de hele dag door – had rechtstreeks effect op hoe ik me voelde.

Ik begon te experimenteren: ik at bepaalde voedingsmiddelen niet meer en voegde bijvoorbeeld voeding rijk aan tryptofaan toe. Tryptofaan is een belangrijke bouwstof voor serotonine, ook bekend als het gelukshormoon. Ik testte het effect van voedingssupplementen boven op mijn normaal eetpatroon – voelde ik mij daarmee anders? Ik stopte met het eten van bepaalde voeding die invloed heeft op het brein en na een tijd voegde ik die etenswaren weer toe. De resultaten waren overduidelijk .

De antidepressiva van de huisarts waren een prima kortetermijnoplossing, maar door mijn voeding en levensstijl aan te passen, voelde ik me pas écht beter. Voeding met de juiste bouwstoffen erin zorgt voor een radicale verbetering op de lange termijn. Mijn nieuwe levensstijl resulteerde bijna vanzelf in een positieve mindset en een ongekende drive. .

Intussen gaat het beter dan ooit. Enkele maanden geleden heb ik mijn medicatie definitief kunnen stopzetten. Ik barst van de energie en kan niet wachten om mensen met gelijkaardige klachten te helpen. Dus voel je je neerslachtig of vermoeid? Heb je het gevoel dat je op automatische piloot leeft? Is je creativiteit ver te zoeken? Misschien volstaan enkele kleine aanpassingen in je eetpatroon al om je brein opnieuw te kickstarten. Ik help je graag! .

Wat ik als heel positief heb ervaren is Hannelores enthousiasme en persoonlijke aanpak ~ Vicky

MAAK AFSPRAAK